Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till varje pris


Jag är djupt förtvivlad och på samma gång överlycklig. Till varje pris så vill jag leva och till varje pris så vill jag dö. Gud älskar mig mycket mer än vad djävulen hatar mig. Jag slåss på ett slagfält där jag varje triumf gör ont. Inte tänka, bara känna. Inte älta runt, bara se helt klart sanningen. Sanningen kan vara chockerande och jävligt skrämmande, men det finns ingen annan väg till himmelriket. Idag har jag letat efter ömhetens röst ihärdigt. Vaknade upp i ett sorts vacum i förmiddags, och det släpper inte förrän nu i den begynnande skymningen. Jag försöker bara envist att vara en helt naturlig vanlig  människa, men det kanske inte är möjligt med tanke på allt som jag har varit med om.
Mitt ansikte har ett antal gånger släckts och tänts. Att vakna upp ur en allvarlig psykos är som att återuppstå från ett slags dödsrike. Jag önskar att du förstod hur mycket jag älskar dig. Jag är djupt förtvivlad och på samma gång överlycklig. Till varje pris vill jag leva och till varje pris vill jag dö. Gud älskar mig mycket mer än vad djävulen hatar mig.







Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-30 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna