Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att gå in i en skog




Att gå in i en skog
är att inleda ett samtal
med en främling som gjort mig nyfiken.

Jag är lite rädd men nyfikenheten är större.
Jag vill veta vem den är.
Jag går in.

Det första som slår mig
är skalan av mörker och ljus
hur det skiftar och spelar som orgeln i kyrkan.

Det oborstade och okammade är det bästa.
Urskogen
med dess ris, grenar, stammar, mossor och sten.

Här finns så mycket att lära
bara jag lär mig lyssna på det nya språket
knak, brak, sus, dus, pip, skrik och den dova underjorden.

Huller om buller, stock över sten, kadaver och skelett
här levs livet med döden som kompis
här luktar naken kvinna...här luktar evighet.

Här luktar allt det vi inte talar om därborta
jag blir kär i en rot
och vattnar mossan med mina obegripliga tårar.

Impulsen att älska slår mig till marken
men skogen är inte längre en främling
dess känslor besinnar mig och skriver en dikt.

En dikt som handlar om oss som lever
en dikt som andas skogens hemliga mystik
att bara få vara med om allt...är allt.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-09 09:57



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Åhh, den här tycker jag om (inte så förvånande?)... öppna upp för det som vill komma.
2020-03-12

  Eva Langrath VIP
Vacker möte med våra vänner träden
2020-03-09

  kerstin skriver VIP
ett vackert möte i all enkelhet och samtidigt så fullt av mystik.
2020-03-09

    Lena Staaf VIP
En dikt som ångar av dofter och känsla. Kommer nära, omfamnar. Underbart!
2020-03-09

  Lottie Ålhed VIP
En i mitt tycke fantastiskt levande dikt
om allt vad skogen är.
2020-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP