Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi sjuka karlar




Christian McCaffrey, 23, är NFL:s bäst betalda "running back" någonsin. Det handlar om rugby. "Amerikansk fotboll" fast utan skydd och hårdare regler.

Det nya kontraktet med Carolina Panthers ger honom totalt 640 miljoner kronor under fyra år.

"– Jag är så laddad", säger han i ett uttalande.

Det skulle jag också vara, tryggad 160 miljoner om året
för att springa fort, dribbla, kasta och fånga boll...det roligaste jag visste.

Om en sjuksköterska tjänar 80 000 nu under coronatider
( 37 000 x 220 % ) skulle den, för att komma upp i
McCaffreys årslön, behöva jobba i 205 år.

Jag jämför nu, som extremt exempel, Trumps sportiga/manliga USA med svensk/mest kvinnliga sjukvård för att peka på de galna skillnader som till slut kanske ligger till grund för att mänskligheten får leva med virus....nu och i framtiden.

Våra sätt att värdera vad som är viktigt och oviktigt ligger mycket i mannens omåttlighet. Han som dör lättare....




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-15 12:00



Bookmark and Share


    Tidsljus
Kvinnor är ännu sjukare.
2020-04-30

    ej medlem längre
teoretiskt sätt, om man får 500kr/t för kvinnligt husarbete, till exempel, som dom försökte på i tyskland (det blev för prostitution istället), så skulle det bli 18 * 500 * 365 = 3 285 000 kr per år. inte så dåligt.
2020-04-15

    Lena Staaf VIP
Helt vansinnigt men många människor beundrar ändå dessa högavlönade och drömmer om att själva hamna i den situationen hur omöjligt det än är.
2020-04-15

  Poeten Salvador VIP
Att skapa värde genererar pengar. Tydligen skapar idrott ett stort värde för folk
2020-04-15

  Lottie Ålhed VIP
Mycket insiktsfullt. Vad man väljer att lägga fokus på.Intressanta iakttagelser.
2020-04-15

  Solstrale VIP
det behövs genast intensivvård för de med huvudet i burken, de är förlorade utan syrgas - menar då att orimliga anbud eller krav på att hyllas, höjas och betalas - jag menar vi kan prova med att begära att jag skriver inte en mening till om jag inte får det samma... skulle vara något... En mycket tankväckande text/iakttagelse värd att göra världskänd!
2020-04-15

  Öknens Ros VIP
Kan det bli "sjukare"?
2020-04-15

    ej medlem längre
Precis
Bra ordat
Mer korkat kan det inte bli
2020-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP