Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vi kallar kärlek




Är som en kompost.
Den kan inte lämnas därhän
i tron att den skulle klara av
att förädla sig själv.
I sådana fall ruttnar den
och det blir bara skit av högen.
Den stinker och att andas in stanken
gör att den förvandlas till smak
i käften.
Man vill spotta.

En väl skött kompost
ska framföda en lukt, en doft, en air
att fylla lungorna med,
att syresätta blodomloppet med.

Materialet man bygger upp den med
måste varieras.
Den får inte bli för torr
men inte heller för blöt.

Man ska tycka om att sköta om den.

Njuta av att se den växa.

Låta den avla nya växter i trädgården.

Det är svårt.

Det kan ta ett liv att få ordning på den.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-16 17:27



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
annorlunda tanke men visst är det så
kärlek måste varvas med vänskap
respekt för individens särart
ett givande och tagande
gemensamma minnen bygger man liksom en kompost
vid sjukdom eller lång frånvaro
blir den grunden
faktiskt blir den självgående
den föder sig själv aldrig tänkt så
tack

2020-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP