Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
levnadscitat


Sådan var min far




"Nu till julen ska vi ta hem
en halvslaktad gris"

"Det var ett riktigt skitspektakel"

"Om jag dör så....."

"Kan du inte det pojk ?"
( laga ett cykeldäck )

"Jag brukar säga åt folk
att du ska bli pyskolog"

"Jag blir aldrig äldre än 15"

"Jag är så blödig"

"Han självdog han"


Pappa, du mobbade min storebror så svårt
att han inte ville leva.

Du tog i mig så lite
att jag gick in på toa om kvällarna
och bara andades in din bajslukt
för att få nåt av dig.

Du frågade aldrig hur jag mådde,
om mina betyg, kamrater eller nånting annat.

Du pratade inte med mig.

Du var rädd för mig.

För du betraktade dig själv
som dum i huvet.

Du blev 92,5 år på dagen
och ville dö utan slangar,
vätskesonder och skit.

Du ville bli bränd
för att vi inte skulle ha besvär av dig.

Jag vet inte om jag saknar dig.

Jag hade hoppats på mer intresse
för min person.

Jag har undrat så
över om någon av oss älskade
...den andre.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-01 06:45



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Spegling A och O visst, för identiteten.
2020-10-01

  Gunnar Hilén VIP
Jag tänker att åldern och det "blödiga" var på mödernet medan det råa och kalla på fädernet. Och ständigt i bråk med brorsan. Tack Lena.
2020-10-01

  AiA Maria den fria
”Vem är jag utan din spegling”?

Tack!
2020-10-01

    Lena Staaf VIP
Svidande text. Jag undrar varför han blev som han blev. Hur han själv hade haft det som barn.
2020-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP