Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag försvann



Jag flyttade bort
och kom hem igen.
Kom bort.
Dränkte mig i massmedias rubriker
och mådde bra med skadeglädjens hjälp.

Nu ingenting.
Tar bort, tar bort, tar bort.
Inga rubriker.
Inte ens jag.
Inget innehåll.

Sex, mat o vin ?
Vänner ?
Minnen ?
Nån liten längtan kanske ?
Nej !

Jag kom bort.
Det får vara så.
Jag blev bortad.
Jag bortades.
Jag gick lite bort.
Jag gick bort en bit.
Jag gick en bit bort.

Ingen temp.
Ingen feber.
Inga symtom.
Inget intresse.
Blankt.

Nånstans en vattenyta.
Naturligtvis orörlig.
Kanske
en darrande kompassnål.
Kanske.
Nånstans där i vassen.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-18 09:01



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vad är borta, vad är hemma, vi behöver kanske komma bort för att inte bli så dästa hemma. Längtan finns alltid.
2020-12-18

  angela Täubert fd Jansson VIP
När våra förväntningar inte blir som vi trodde, är det lätt att vara efterklok, du beskriver den känslan fint här.
Tomheten intigheten talar.
2020-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP