Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I passionen göms dina föräldrar



Varför är passionen så envis för många människor ?

Min tanke är att däri dväljs allt du inte fick med dig.

Moderns uppgift är att förföra barnet till liv...väcka det,
göra det hungrigt på att leva och vilja älska.

Faderns uppgift ser jag som vägledarens...ut till det där
som modern redan har visat där hemma. Han ska peka
på de stigar man kan gå och göra barnet aktsam på
fällor. Visa att gränser är klokt att ha. Somliga för
att öveträda. Somliga att lyda.

Får man inte det här när man ska ha det så är passionen
enda alternativet. Där tar man igen allt. Men passionen
är tidsbegränsad. Man orkar inte vara galen hur länge
som helst.

Idag kan man knappt tala om de här sakerna utan att
göra sig till ovän med den som "tror på framtiden".

Precis som om kärlekens byggstenar skulle ha bytts ut
under tidens gång !

Kärleken dör. Det är sanningen. Folk orkar inte ens
ta hand om sina egna känslor. Det ska psykologen
göra.

Bra att psykologer finns men de ska vara språngbrädor,
inte hundkojor !




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-09 08:15



Bookmark and Share


  Horace
Uppgift?
Som terapeut eller annan behandlare
får du alltid en förväntan, ett behov
eller en uppgift i knät att förhålla dig
till, i detta fall att leda dem runt en
anpassad bana ända in i mål...du kan
vägra förstås och upplysa dem att du
kan exponera dem men inte leda dem,
du kan också svara med en fråga eller
ett hummande, men de ber dig igen
att försöka bli deras Agilityledare, de
ger dig en uppgift...har du aldrig bett
din psykiater att bota dig på det sätt
du finner lämpligt? Gett hen en uppgift?
2021-03-15

  Staffan Nilsson

Uppgift?

2021-03-15

  Horace
Många klienter ber oss vara
Agilitytränare på en anpassad
hinderbana i ett lopp bara på kul
Mindful löpning i värderad riktning
Vår uppgift är att ta dem runt banan

Och sedan nya banor på egen hand fria

2021-03-12

    Lena Staaf VIP
Intressant skrivet men jag tror inte moderns och faderns roll allmänt är sådan som du beskriver den. I många familjer jag träffat var det modern som stod för både värme och gränssättning medan fadern hade en mer vek och tillbakadragen roll i familjen.
Sökandet efter passionen tror jag till stor del handlar om vårt kick-sökande samhälles normer där vi förväntar oss ett liv med ständiga lyckovågor.
2021-03-09

  överlevaren VIP
Jo, aldrig bra att bära hundhuvudet....
2021-03-09

  alicja lappalainen VIP
PSYKOLOGER FINNS I TJÄNST AV MAKTHAVARNAS VÅLD
2021-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP