Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att stressa ett barn




Titta så duktig hon är !
Kan redan bajsa.
Och titta får ni se
hur hon vänder sig om.
Oj hon kan redan stå
om man "låter henne ta hjälp"
av en "ståstol".
Nu sa hon det första ordet. Men jag hörde inte riktigt.
Hon talar ännu lite otydligt.
Men åh vilket underverk till barn vi har !


Vad tror du barnet känner ?
Tycker du om ditt barn ?
Hur visar du det ?
Borde hon inte få ta sakerna i sin egen takt ?
T ex att krypa innan ni reser upp henne.
Skelettet är inte färdigt vid sex månaders ålder.
Hon kan få skador i ryggen.

Nä ja jo men visst, men titta nu då får du se....hon bajsar på potta !
Hon är TORRRRR !

-------------------------------------------------------------------


Tänkbara alternativa utfall :


Hon blir svårt brådmogen och högintellektuell.
Utvecklar svåra psykosomatiska, livslånga besvär.

Hon slutar växa i protest mot stressen.

Det blir bara skit av allt.

Missförstådd konstnär a la Jackson Pollock .

Författare.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-15 10:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
När jag läste om dessa utvecklingsfaser så minns jag att det stod bra saker om varför tex krypa var viktigt
Man skulle inte alls skynda på att stå o gå
Minns inte riktigt vad det var nu
Tror det hade med synen att göra
Att när de kryper tittar de nära o långt borta och det är också en viktig process
Det är annat i kroppen som utvecklas o inte bara själva krypandet tex, så man ska låta barnet vara i dessa faser o inte gasa på.....
2021-03-22

    ej medlem längre
Krypande barn är så gulliga
Och hur dom vänder rumpan så dom hamnar sittande
Allt bara händer av sig självt
Och alla var vi barn
Och alla råkade så småningom stå upp
Ändå är det dessa barn som blir vuxna och sen håller på med detta nu ska den sitta nu stå-fast det är oxå ett sätt på mödravårdscentralen att kolla om barnet utvecklas rätt-det kan ju vara fel på barnet.....ja det är rätt mycket hysteri när man tänker efter, barn är underbara
2021-03-22

  AiA Maria den fria

Vi får dom barn som har mest att lära oss

Tack!
2021-03-15

    Lena Staaf VIP
Ja, många föräldrar stressar sina barn att prestera, prestera. Andra föräldrar ser inte sina barn alls och lägger inte märke till deras framsteg. Här är väl ett av de fåtal områden där jag vill förespråka den gyllene medelvägen.
2021-03-15

  angela Täubert fd Jansson VIP
Finner dina ord sanna.
2021-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP