Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Göran Lambertz har "kladdat" men inte "tafsat"


Kladd och tafs




Kladd :

skriftligt utkast,
planlös målning, klotter, kludd,
klet, smet, smörja, söl, sörja, gegga,
hångel, TAFSANDE
klåpare, fuskare, odugling.


Tafs :

tråd på metkrok,
tofs, tott,
få på tafsen, få stryk, få ovett, få på moppe


Tafsa :

fingra, 'kladda', tafsa på flickor


Tafsa och/eller kladda på karlar :

vad är det ?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-26 08:54



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tafsa har mer negativ laddning än kladda.
Kladda låter som något som man oavsiktligt kan råka göra. Tafsa är mer målinriktat. Ja, valet av ord är viktigt.
2021-03-26

  alicja lappalainen VIP
SKUMLÄSA KROPPEN ?
2021-03-26

  Öknens Ros VIP
Oönskad beröring?
2021-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP