Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Welmer Bussigs alla stordåd

 

Jag vaknade tidigt igår morse och tog min cykel och cyklade till Moskva för att prata förstånd med Vladimir Putin. Jag tog i på skarpen när jag sade till honom: du är dum! Då började han tjura och böla och betygade att han skulle prompt dra tillbaka alla trupper från Ukraina. Han skämdes så in i helvete så att jag kramade om honom och tröstade och sade: du är ju en så fin kille innerst inne, och då blev han glad. Sen cyklade jag omkring i vår tjusiga värld och fick alla att sluta med all miljöförstöring och jag mäklade fred i alla krig och konflikter, det var lätt som en plätt för jag är ju så himla bra och kärleksfull. Kärlek löser alla problem.
I förbifarten så cyklade jag upp till toppen av Mount Everest där jag sjöng schlagers för hela vår underbara värld. När jag kom hem på kvällen så stod 10000 människor och hyllade mig men blygsam och puritansk som jag är flydde jag till min hydda för att där meditera i 3 dagar och späka mig med skorpor och te.
Så slog en oerhörd depression mig till marken och eftersom min älskade mamma är död så gick jag naken i city med paraply i solskenet och deklamerade Fröding. Poliserna grät när de satte handfängsel på mig och landshövdingen Error Perror förklarade vår lilla idylliska stad i sorg i 3 veckor. I häktet så råstuderade jag Einsteins relativitetsteori och den psykiatriska sjuksköterskan stirrade på mig som om hon ville ha sex. Mänskligheten borde känna en stark sorg över allt som har gått sönder och förlorat.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-03-02 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna