Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm




För femtielfte gången
avbryter jag mina psykologistudier.
Fast jag vet det leder till ångest.

Ångest.
Blir aldrig psykolog.
Pappa orkade inte se mig som akademiker.

Knullar grannfrun.
Knullar alla som älskar mig.
Runkar.

Är omgiven av kamrater och släkt.
Ingen talar med mig.
Jag blir en amputerad stålman och flygstörtar.

Jag är i alla europeiska huvudstäder.
Samlar in dollar för Ukraina.
Vill ha det i euro.

Mamma visar brösten.
Pappa somnar framför Rapport.
Jag löser korsord.

Jag springer men kommer ingenstans.
Staplar fram några meter.
Får en skalbaggesamling i pris.

Jag sitter på sängkanten och mumlar.
Speglar mig i dig.
Du börjar framträda.

Nu stiger du ut ur spegeln.
Du släcker mitt drömmande.
Kysser mig.....väcker mig.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-14 17:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dröm men ändå inte. Självrannsakan i en dröm men ändå inte. Svinbra!
2022-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP