Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto : Soligajag_1


Söndag efter regnets inverkan

Vaknade till smattret på fönsterbrädan som fick mig att dra täcket
över huvudet och somna om.

Nu blängde jag på urets röda nummer som visade noll fem trettio,
men vadå , jag somnade ju om och uret har inte knappt rört sig .
Okej , det blev en timmes vila till och nu hoppar katten på mig för att han vill leka .
Kom nu matte , upp ur slafen och ge mig mat .

Jag sätter mig upp medans alla tankar flyger runt i huvudet på mig ,
kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår .
Det är Söndag idag och då ska man ta det lugnt , stänga av alla maskiner som piper och vill ha uppmärksamhet.
Trycker på den röda knappen på sidan av Iphonen , det står stäng av . Så , nu är det "min egen" Söndag .

Kom ihåg , inga måsten . Bara avkoppling .

Jag tar på mig mina gympa skor och beger mig till skogs för det är avkoppling.
Kommer in i dess lugna vegetation som ger mig en sådan inre frid .

Friden tog slut abrupt när ja ser en kvinna som ligger på stigen framför mig i en blodpöl , jag rusar fram och tänker göra hjärt och lung räddning men inser att ögonen stirrar upp i skyn.
Hon är bortom all räddning . Men vem sjutton har gjort något sånt här ?
Har vi varulvar i skogen eller ?
Hjärnan kopplas på och jag söker efter mobilen i fickan och kommer på att jag lagt den hemma , även avstängd.

Nu måste jag hitta närmsta granne . . .

Fortsättning följer . .




Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2022-08-21 09:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP