Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto : Soligajag_1


Söndag efter regnets inverkan , del 5

Ambulanspersonalen kom fram och hjälpte mig , dem lade ner
polisen på båren och lyfte in honom i ambulansen.

Sedan kom Rune fram och stirrade på mig . Vad har du gjort nu Rita ?

-Vadå gjort , Jag blev påhoppad av en man när det ringde på dörren, jag trodde det va ni som kom. Det va han som kom och öppnade dörren i villan där jag fick hjälp att ringa till polisen. Han hade slagit ner polisen och han ligger säkert i huset i någon skrubb.
Jag fick ta i lite, jag band honom i köket vid en stol.
Han mår bra. Säger han nåt annat så är det hans eget fel.
Ord mot ord , du vet.

Jag åker efter i min egen bil om ni ska åka in till polisen.
Så får vi se hur vi ska gå tillväga sen. Jag vill gärna förhöra honom själv också om inbrottet hos min syster .

Till slut hade vi alla placerats vid ett förhörsrum där Rune , advokaten Arne som förövaren hade tilldelats och jag Rita .
Efter många om och men kom polisen fram till att det måste ha varit ytterligare en man med när rånet begicks och min syster blev illa tilltygad.

Då är dem tvillingar sa jag, för dem är mycket lika.
Mannen verkar vara ärlig , han heter Konrad och fanns på fel plats just då.
Hans bil hade fått punktering och huset där din syster bor låg intill, han gick dit för att be om hjälp , helt plötsligt kom en man utrusande från huset och Konrad står som fastfrusen . .

Fortsättning följer . .





Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-25 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP