Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Angående min kristna övertygelse

Hur människor motsätter
sig och förnekar Gud.
Gud den ende som i grunden
kan hjälpa dom och som
trofast alltid finns nära
med sin utsträckta hand.
Han gör mirakler i människors
liv och sprider hopp, glädje
och livskraft, Han tänder ett
brinnande ljus i allt det mörka.
Sagan är sann, Gud existerar
och likaså djävulen och var och
en bestämmer vem dom ska följa.
Jag vet att man kan betraktas
som en idiot när man är kristen,
men det kan också vara precis
tvärtom att slutar att vara det.
Vi lever i en i mångt och mycket
problematiskt och mörk tid som
många tror handlar om den
sista tiden som det berättas
om i Bibeln, en tid av stark
polarisering mellan det onda
och det goda, för mig var det
att komma till tro ett uppvaknade
i en kärlek som jag inte trodde fanns.
Livet öppnade sig och möjligheterna
till meningsfullhet och motivation
fyllde mig med trygghet och glädje.
Sök Gud och se ditt liv förvandlas.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-10-14 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna