Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(om jenny)


och


när vi noggrant läste uppsatsen
du skulle opponera på
och skrattade åt stackarns fel

mina kunskaper om antiken
och ditt språkpedanteri
skulle få henne på fall

du ville att jag skulle hänga med
som stöd
uppe på slottet
satt vi
i liten sal, full av folk

och bra gick det
ditt äss i armen
en bok jag letat fram
fick henne att se löjlig ut
och dig att känna dig nöjd

du var sån




Fri vers av Ellen Herdis
Läst 489 gånger
Publicerad 2004-11-01 18:10



Bookmark and Share


    David Wästerfors

2004-11-01

    David Wästerfors
"Du var sån" -- formidabelt slut! Tack för denna berättande dikt; jag gillar den mycket. Det enda jag hakar upp mig på är "en bok jag hittat/åt dig i mitt bibliotek" som låter lite stelt och bryter mot den övriga textens lätthet.

2004-11-01

  Markattan
Tyvärr är det ju ofta så att "den enes bröd är den andres död"...
2004-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Ellen Herdis
Ellen Herdis