Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anknytning

 

Min anknytning till min mamma var dålig. Likaså anknytningen till mina äldre systrar.
För att inte tala om min anknytning till flickor, tjejer och kvinnor. Jag är väldigt skraj för det motsatta könet. Titta aldrig en kvinna i ögonen.
Låt aldrig en tjej förhäxa och svika dig. Jag sitter i den kolsvarta garderoben och läser Fantomen med en ficklampa. Jag är en snart 58-årig man och det är nu det härliga livet ska börja. Min anknytning till TV, katterna, poesin och Gud är grundmurat starkt. Jag är medicinerad så det är ingen fara. Jag hör vad mina grannar tänker, hur dom planerar ett terrordåd mot mig.
Mina krukväxter mumlar i mörkret om det förlovade 60-talets hela välsignade kärlek.
Jag kan inte minnas min mamma. Jag kan inte minnas mitt ursprung. Jag minns bara min pappas självmord och hur jag lämnades helt ensam med mitt supertrauma. Jag är medicinerad och jag hör hur de sjunger nere i underjorden svensktoppslåtar hallå du gamle indian.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 44 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-24 16:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna