Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att brotta ner ett moln


MEDVETANDET

Medvetandet går inte an att greppa.
Definitionen är en hopplös sak.
En cirkels början är en cirkels bak.
Förstår vi detta, slipper vi att deppa.

Medvetenheten är ju allt vi vet
och det som alltid också finns ini oss.
Medvetandet är som en del av kosmos
och därmed ock i jordelivets gnet.

I sömnen blir vi inte medvetslösa
och drömmen är ett medvetandets rus,
där minnet spiller ur sitt välta krus.

I döden, tror jag själv, där får jag ösa
ur medvetandegörandets församlings ljus
och med "Guds" vetande för alltid slösa!


 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-11 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP