Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halvmarans känslor


Lördag eftermiddag
Olympiastadion i Helsingfors
21,1 km
35 grader i solen
Höjden av sammanhållning
och total ensamhet.
Och så mors dag dan därpå.
Och tankar på kärleken.
Och pengar som inte finns.
Och att nu
den här gången
får vara den sista.
Avsluta !
Sluta nu Gunnar !
Med dina tankar.
Men minnet av din dotters röst
är helt ok.
När hon hejade på "pappaaaa".
Sanningen är den att jag aldrig förändras.
Men jag vet lika lite idag
vad jag menar med det.
Kläderna jag behöver
är köpta för länge sen.
Och det är snart dags för hatt.






Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-15 07:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Höjden av sammanhållning / och total ensamhet." - starka rader som gömmer sig. Gick mig närapå förbi när det sen blev vardag, kärlek till dottern och hattfundringar. Men nu stannar den med mig och går i cirklar, den totala ensamheten. Varför fick något så starkt så lite utrymme, som i förbigående undrar jag, och spinner vidare i almänna tankar om mansrollen och ensamhet. En dikt som skapar tankar med andra ord.
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP