Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag svingar min yxa och tänker på feminismen




När jag klär mig i mina jeansiga shorts
och sönderrivna T-tröja,
greppar min trogna klyvyxa
och slår itu kubb efter kubb
så svetten stänker i ögonen på myggen
då vet jag
då känner jag
att pk
är ingenting för mig
och att feminister är bra
för kvinnor
och att vi karlar på samma sätt
måste få definiera vår manlighet
på vårt sätt
utan våld och förtryck
men utifrån VÅR inneboende kraft
som har naturen som moder
himlen som fader
havet som dotter
och kampen som son.

Att karlar gett upp sin goda aggressivitet
och många gånger blivit till jamsiga
kuklösa
ja-sägare för nån husfrids skull
vilket slutar med en "snäll skilsmässa"
där "vi fortfarande är bästa vänner"
och "träffar barnen tillsammans
på alla slags tillställningar"
är bara för mycket.

Sluta var som en kvinna !

Ta fram "könet" för din egen skull !




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gunnar Hilén VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-05-18 09:36



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är en känsla som är svår att sätta ord på. Jag tror det är ett sätt att relatera till kvinnan som något man vill ha men måste vara försiktig med samtidigt.
2023-05-22

  Staffan Nilsson
OK, bara jag får vet vad manlighet är så ...
2023-05-22

    Schipperke
För mycket maskulinitet gör en till kärring.
2023-05-18

  rostspik VIP
Bra text dömd att missförstås i dessa postmodernistiskt anfäktade tider.
Tror författaren kan räkna med ett antal medvetna missförstånd.
2023-05-18

  Gunnar Hilén VIP
"...på vårt sätt utan våld och förtryck..."
2023-05-18

    Lena Staaf VIP
Inget fel i att vara aggressiv om den hålls till huggkubben. Den aggressivitet som innefattar att slå kvinnor och andra män är väl inget att åstunda.
2023-05-18

  Koloristen
Ett behövligt slag för maskulinismen. Hoppas din text provocerar många ordentligt!
2023-05-18

  Gunnar Hilén VIP
Då säger vi nej till de pillren.....
2023-05-18

  alicja lappalainen VIP
maskulinitet medicineras av lugnande piller
2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP