Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ska vara härligt att leva

 

Trasiga föräldrar med trasiga föräldrar får trasiga barn. Allt och allas akutartade dysfunktionalitet. På akutpsyk sitter de utslagna själarna och väntar på ett mirakel. Samhället vibrerar av olycka, ångest och våld när desperationen och paniken ökar. Ungdomarna blandar sprit med rohypnol och ecstasy för att komma undan den outhärdliga verklighetens meningslösa tomhet. Kärleken existerar inte. Trasiga föräldrar med trasiga föräldrar får trasiga barn. Solen som gassar och man vill bara gömma sig och upphöra att existera. Mamma och pappa som blandar stesolid och vodka framför Allsången och hotar varandra med kniv. Samhället vibrerar av olycka, ångest och våld när desperationen och paniken ökar. Den mänskliga civilisationens tragiska mardröm som det inte går att vakna upp ur. Jag tröstar mig själv med kaffe och kanelgifflar och intalar mig att det har ordnat sig om 7 miljoner år. Det finns mycket gott i världen också, många goda och härliga människor som sprider kärlek och hopp. Ca 800.000 människor tar livet av sig varje år i världen. Pappa kastar ut TV:n från balkongen på 11:e våningen. Pernilla Wahlgren är en så glad ny programledare för Allsången. Sverige är i många avseenden ett harmoniskt och lyckligt land. Problem är till för att lösas.
Alla ska vi dö en vacker dag. Tänk positivt.
Folk kan ju inte rå för att de är galna. Tänk positivt. Benjamin Ingrosso är så snäll. Han
har lagat delikatesser till oss alla här på avdelningen. Doktor Knorr är euforisk. Själv är jag en zombie av all tung psykofarmaka. Tänk positivt. Det ska vara härligt att leva. Jag längtar hem till nittonhundrasjuttiofem. 




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 69 gånger
Publicerad 2023-06-21 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna