Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det existerar inte någon frid på den här planeten

 

Folk av idag är så stressade och förvirrade att de inte märker att de är stressade och förvirrade. Samhällets centrifug snurrar allt fortare och olustkänslan sköljs ned med alkohol. Folk jublar över ingenting och ungdomarna flyr den outhärdliga verklighetens tomhet och meningslöshet med alla möjliga sorters droger eller blir beställningsmördare åt de kriminella gängen. I Bibeln står det om den sista tiden i världen och hur jävligt det ska bli.
Vi är där nu och det är omöjligt att inte ta in de destruktiva vibbarna av en ondska som hysteriskt löper amok på alla fronter. Djävulen är fullkomligt desperat för han vet att han redan har förlorat. Kärlek, sanning och humor är det enda som jag har att sätta emot i en lugn förvissning om att det kommer att ordna sig till slut. Jag kommer från en tid då själen var på agendan och allt andades i ett mycket långsammare tempo. Dagens samhälle har blivit allt galnare och galnare. Endast sen kväll och natt kan jag känna lugn och ro. Endast då kan jag vara riktigt klarsynt och kreativ.
Det existerar inte någon frid på den här planeten. Det har ballat ur och jag längtar hem.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 83 gånger
Publicerad 2023-06-24 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna