Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1938 på Korrigeringsanstalten

 

Men du förstår väl att samhället måste straffa dig för att du är så sjuk, annorlunda och totalt missanpassad. På det fenomenala sjukhuset Västra Mark ska du få lära dig att bli en normal och anpassad medborgare. Samhället har inte plats för sinnesslöa avarter till människor, lösaktiga och obildbara idioter som driver vårt fina land ner i fördärvet. Kom inte dragandes med ert känslopjunk, det är tankarna som räknas. I vårt härliga idealsamhälle gäller det att vara intelligent, stark, glad och tacksam gentemot staten, kyrkan och kungahuset. Skräpet hamnar på vårt kompetenta mentalsjukhus för att straffas till lydnad och underdånighet med elchocker och långa kallbad. Hipp hipp hurra för vårt stolta underbara fosterland det leve HURRA HURRA HURRA HURRA!! Du förstår väl att samhället måste korrigera dig så att du blir som folk, en anständig medborgare med heder och moral som uppfyller plikten att göra rätt för sig. 




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-24 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna