Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"jag" är inte jag ...


Sen nån gång kan vi fika, sa hon.


Jag blev så glad så glad så glad.

Hon vill va' med mig
gå med mig
fika med mig.
Inte idag, men en dag när det passar
oss båda, sa hon.

Jag väntade och väntade.
Och väntade.

Det kom inget SMS
Det kom inget telefonsamtal.
Det kom inget vykort.

"Då frågar jag väl henne", bestämde jag
och skickade ett meddelande:
"Promenad på torsdag, passar det?"
Det passade inte. Tyvärr.

Jag väntade och väntade och väntade.
Hon hördes inte av.

Lång tid gick.
Jag tvekade, länge.
Men skickade ännu ett SMS.

Inget svar.

Då förstod jag äntligen.
Hon ville inte bli min vän.
Orden hon sagt var sådana hon spred ut till alla.









.








Fri vers (Prosapoesi) av Cikoria Blå VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-07-16 10:10



Bookmark and Share


  in effigie VIP
...känns igen..och känns.... bra!
2023-07-20

    Lena Söderkvist VIP
Det gör ont, men är vanligt. En sannsaga, tycker jag, även om den kanske är fiktiv. Den är också mycket välberättad.
2023-07-16

  Respons VIP
Smärtsam insikt formulerad på ett träffande sätt!
2023-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP