Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2018. Något redigerad


Köp av klänning

Köp av klänning.
Minne från 2018

Jag var inne i byns enda modebutik,
jag hade tänkt köpa mig ett par svala sommarbyxor, men fann inga.

En välkänd, äldre dam från byn, stod och sneglade på en klänning. Jag tittade lite i smyg på henne och uppfattade att färgen passade så bra till hennes ögon.

- Perfekt klänning för dig, sa jag.

Hon provade den, kom ut ur provhytten och såg så glad ut.

- Lena måste få se, sa hon till biträdet.

Hon snurrade runt och visade för mig..

Hon var så fin.

Ögonen lyste.

- Den ska jag ha nu när jag ska på studentfest.
Jag var på konfirmation innan, alla
hade klänning utom jag.

Det hörde jag henne säga när jag lite senare gick ut ur butiken. Jag hade inte själv köpt något, men jag hade hjälpt en dam att få känna sig riktigt fin.
Jag kände mig så nöjd och glad.




Prosa (Kortnovell) av Cikoria Blå VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-04-30 19:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
En så levande kortnovell som jag känner igen mig i. Om jag tänker något positivt om en människa på affären eller på planet från koh Samui till Bangkok så säger jag den kommentaren. Satt på planet bredvid en indisk äldre dam med en mycket vacker lila sari. Då påtalade jag vad vacker den var. Precis så tänker jag om diktarjaget också. Finns en härlighet i texten....att göra någon glad. Vi behöver mer sånt i världen. Tack för denna!
2024-05-15

  christian hüls VIP
en dikt jag bara blev glad av
tack
2024-05-13

    Lena Söderkvist VIP
Litet Bror Duktigkänsla. Men en god gärning var det, så du kan gott sträcka på dig.
2024-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP