Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppgifter ur Expressen idag


Jag är inte flicka fast jag har slida


Det heter idag självidentifikation.

Könet ska inte kopplas till biologi utan till individens syn på sig själv.

Antalet biologiska flickor som ifrågasätter sin könsidentitet ökat kraftigt, mer än 2300 procent på tio år.

En överläkare berättar om barn så unga som fyra år som misstänks ha könsdysfori bara för att de bryter mot könsstereotypa normer.

Jmf med en fullvuxen anorektiker på 30 kilo som står framför spegeln och äcklas av hur fet hon/han är.

I DET fallet behåller omgivningen oftast förnuftet och ser störningen.

Om flickorna skulle kunna, skulle de då utbrista "JAG VILL INTE VARA FLICKA" ?

Jag gråter och skrattar samtidigt men blir mest rädd för vart vi är på väg.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-15 14:39



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Stereotypa könsroller är en sak, biologiska skillnader något annat. Var finns förnuftet?
2023-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP