Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stark och lärd

Stenen faller från mitt bröst
Känner äntligen att nu hörs min röst

Jag känner mig sedd och hörd
Jag ser mig om och känner mig berörd

Den utveckling jag simmat igenom motströms har inte varit lätt.
Med tillit och förtröstan nådde jag målet på något sätt

Jag har varit osäker på vad jag har att erbjuda
Varför gör jag denna enorma omtanke i mitt sinne
Önskar jag hade mer utrymme att tänka på mig själv därinne
När jag vet vad jag vill är vägen rakare och går att tyda.
Mot målet får jag med disciplin stigen lyda.

Svetten rinner från min panna
Jag har så roligt att här vill jag stanna
Bekräftelsen jag önskat den kom äntligen åter
Men inte bara för att jag är duktig utan också för den jag är
Hör hur förträffligt det låter

Prestige och yta,
är bra om man vill skryta
Vill man leva och dyka på djupet,
då måste man våga sig fram till stupet
Dräpa sina drakar och hitta nya perspektiv
Jag tog ett kliv,
framåt i min inre färd.
Känner mig nu stark och lärd.




Bunden vers (Rim) av Känslan
Läst 93 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-28 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan