Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev en dikt igår om det jag känner kring att leta partner i dagens era...


Modet i min hand

Farhågor går i vågor
Kan du lita på mig ?
Kan jag lita på dig?
Vad döljer sig bakom passionens lågor?

Fåglar som fnittrar
Du skriver och kvittrar
Jag blir glad och mitt hjärta av sten börjar vittra

Men livet är mer än här och nu
När det blir svårt och allvaret knackar på
Vart finns du då?

Finns du kvar vid min sida?
Även när din bekvämlighet får svida?

Är du redo att offra eller var redo att få?
Jag är rädd att börja gilla dig och sen se dig gå

Jag är rädd att ditt ansikte inte är äkta
Att allt är byggt på lögner
Men denna gång känns det bra
Varje stund, varje dag

Skavanker och utmaningar jag ser
Men när jag pratar med dig ser jag att jag ler
Jag kan vara mig själv och i ditt sällskap mår jag bra
Jag kan tryggt säga att du är den jag vill ha

Trauman från tidigare spelas upp i mitt huvud och varnar för det ena och andra
Djupa andetag och suckar jag hör när jag bevittnar mina tankar vandra

Kan det vara min tur att känna lycka och lugnet i tvåsamhet
Jag vill ha svar på det jag inte vet
Mer än en dag i taget är inte möjligt att ta

Att med tålamod invänta svar
Att med tålamod och förtröstan i rädsla stanna kvar
Att med modet i min hand
Finna min älskades namn




Bunden vers (Rim) av Känslan
Läst 53 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-21 12:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan