Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”… varför skall det flyta blod, varför skall så många lida blott för någras yvesmod, Friden är och skall väl bli livets högsta poesi” - - Fick oändliga, vara, onåbara av Katinka. Tre av 21 ord nu till Lena Söderkvist.


Varför skola mänskor strida? (stafett)

Ideologiernas oändliga strider.

- Vad kan vara viktigare än människoliv?
Ideologierna?
- Ja, säger Makten.

Lösningen tycks onåbar

såvida inte: ………………………………………………………
………………………………………………………….…………….
(ifylles. Vänligen texta)






Prosa av Gunwale VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-15 11:48



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Hasse & Tage har aldrig framställt världen. De gjorde fantastiskt fina visor och texter om hur världen skulle kunna se ut. Förminska inte Hasse & Tage. Sveriges Lennon/McCartney.
2023-10-17

  Koloristen
Den som står för något som är illa tåld sanning får motsägare och fiender, så är det alltid. Världen funkar inte riktigt som Hasse och Tage framställde den en gång i tiden.
2023-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Ja, nationalsocialismen sade det, Cikoria Blå.
Tyvärr är den inte utdöd.
2023-10-16

  Cikoria Blå VIP
Ja, tänk om någon kunde skriva ett ord på din streckade linje som fick slut på alla krig och all ondska.

Säger någon ideologi att det är okej att orsaka människor med "fel" ideologi död och lidande?

Vi är alla människor, men alla beter sig inte som sådana.



2023-10-16

  Respons VIP
21 ord med prickar som lämnar svar på vad som verkar vara en olöslig gåta.
2023-10-16

  lodjuret/seglare VIP
Att tala i vädret, känns som lugnet före stormen. Den litet trista insikten är att strid ofta förekommer frid. Känslan är alltså den att för att alls kunna få fred, det först måste komma till just (någon sorts) krig...
2023-10-16

  TrollTörnTrappan VIP
Att få leva livet man fötts till, måste vara det mest grundläggande värdet?! En bra ideologi kan visserligen skydda sådant värde - tillse att oskadliggöra hot (med rimliga medel) - så fler får behålla ett gott liv, än som annars torde gått under. Nackdelen med ideologier är att de kan ta över hela huvudet hos folk, och sätta kampen mot fiender högre än kärleksbehov och självreflektion.
2023-10-15

  Larz Gustafsson VIP
Imagine there's no Lennon...

2023-10-15

  Annie b'larsson VIP
magine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion, too
JohnLennon

(min absoluta favorit).
2023-10-15

  Larz Gustafsson VIP
Det verkligt obrukbara är det nyandliga flummeriet.
2023-10-15

    Lena Söderkvist VIP
... ideologierna förklaras obrukbara utifrån enskilda intressens perspektiv.
2023-10-15

  Larz Gustafsson VIP
Hamas styr ett totalitärt samhälle.
2023-10-15

  Dennis Brinkeback VIP
Såvida inte fel sida ger upp och vi alla får leva i ett totalitärt samhälle.
2023-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP