Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är något fel på timglaset, det är sanden som rinner ut och ned på golvet, där tidvattnet får brädorna att svälla och bukta under mina bara fötter.


Det är något fel i tavlan




Det är något
fel i tavlan.
Den har fallit

ur ramen och
nu känns det
precis där, att

tröjan likt en
fana som hissad
på halv stång,

att gräset nog
är mera skönt
på andra sidan

det vita staketet.
Med märken av
ny svart färg.

Det är något
fel på timglaset,
det är sanden

som rinner ut,
ned på golvet,
där tidvattnet får

brädorna att svälla
och bukta under
mina bara fötter.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-29 20:49



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Fint komponerat! De två stroferna i mitten med sin svärta och sin längtan bort omges av de två ”Det är något fel…”

Tillvaron har ändrat karaktär, man känner obehag. Då kan man åtminstone skriva om det, och se vad bra det kan bli!
2024-03-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP