Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska mig!

 

Vilka människor har inte problem? Vilka människor går inte omkring på stan och bönfaller om kärlek? Vem står inte på knä
och mässar se mig, hör mig och förstå mig?
Snälla, snälla bekräfta mig, älska mig!
Vilket samhälle är inte byggt på träskmark
och sjunker sakta ned i ett ingenting?
Vilket samhälle kryllar inte av stressade
shoppingnarkomaner som har förlorat
sina själar? Vilka människor går inte
omkring på stan och skriker efter en
ömhet och empati som inte existerar?
Vilka fattigsvenskar bävar inte inför den
förödmjukande julen med barnens besvikna
ögon samtidigt som rikemansbarnen badar
i dyra julklappar? En man dränker sig själv
med bensin och tänder eld på sig själv i
protest mot de rådande klassklyftorna.
Själv så går jag omkring på stan och går
fram till främlingar och säger hur fina och
bra de är och att de inte ska ge upp sina
härliga drömmar om ett lyckligt kärleksliv.
Några barn har snattat igen och blir haffade
utanför Clas Ohlson. Deras föräldrar är gravt dysfunktionella vilket ligger i släkten. En pojkes mamma är tablettmissbrukare och deras lägenhet ser ut som efter ett bombnedslag.
Pappa är en stalker. Annars så mår Sverige
utifrån omständigheterna ganska så bra. Det är ingen skam med att vara en psyksjuk hemlös knarkare och alkoholist på en kriminell bana för i välfärdsamhället Sverige har alla rätt till kärlek. Någon sväljer en hel burk med propavan sömntabletter liggande i badkaret och avlider.
Inflationen i landet sjunker, men oj ja det är väl helt underbart. Vilka människor har inte problem? Vilka människor går inte omkring på stan och bönfaller om kärlek? Vem står inte på knä och mässar se mig, hör mig och förstå mig? Snälla, snälla bekräfta mig, älska mig!




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 82 gånger
Publicerad 2023-11-15 15:09



Bookmark and Share


    zwitch VIP
Love! ??
2023-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna