Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hufvudstadsbladet 2.12.


Ryssar ringer hem





- Man dör inte ”en hjältes död” här. Man dör bara som en jävla daggmask.

- Det är helt enkelt ett folkmord som äger rum i Ukraina.

- Om den här skiten inte får ett slut så kommer vi snart leda ukrainarna till Kreml själva...kriget är som ett enda stort och meningslöst vapentest för världens länder.

- Jag känner redan mer medlidande när jag dödar en fågel än när jag dödar en människa.

- I Bachmut knuffas man ned i skyttegravar tillsammans med människor från alla möjliga bakgrunder. Vissa vet inte hur man håller i ett vapen.

Han berättar hur han en gång förgäves försökte rädda en skadad kamrat genom att skopa upp dennes inälvor. Och om en annan gång då han var med i ett bakhåll mot ukrainska soldater som höggs ihjäl med knivar.

- Det här är inte alls ett krig. När jag kommer tillbaka så ska jag berätta för dig vad som pågår här. Allt är skitsnack.

- Vårt artilleri bombar våra egna skyttegravar, inte deras. Vad är det liksom?

– De mobiliserade ses inte ens som människor. Man ger blanka fan i oss.

- I går lyssnade vi på radio och någon jävel sade att "situationen med de mobiliserade är helt jävla fantastisk". Jag vet inte vad det är för jävla idiot som sade så: "Bara fem tusen personer har dött".

- Ja, dödandet sker överallt. En jävla massa lik. Vissa har huggits med kniv.

- En gång när det fanns vattenpölar, när det hade regnat, gick det så långt att killarna skopade upp pölarna med händerna och drack upp dem.

- Om du blir sjuk här så får du inte åka hem. De kommer inte att bry sig och du kommer att få dö i den här gropen som du bor i. Du kan inte bli sjuk här.

- Så, våra killar blir dödade i drivor.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-12-02 18:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tomas Sofia du skymfar alla de som dött i kriget. För vad? Att utmärka dig? Skamligt.
2023-12-03

  Gunnar Hilén VIP
Men det var väl det dummaste man hört. Och elakaste.
2023-12-03

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
5000? mycket? 0 är det. ukraina kriget är en bluff. fattar inte hur människor inte fattar. så fejk på "nyheterna".
2023-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP