Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lördagsfilosoferande


Kvinnan



T om bögen högaktar dig
men utan att vilja ta i dig
utan att vilja ha en relation med dig.

Vad är det med bögen
vill han själv vara kvinna ?

Varför äcklas han av tanken på sex
med kvinnan ?

Varför föredrar han en annan
av samma kön ?

Längtar han efter en man
samtidigt som han vill vara kvinna ?

Är det sant att bögparet delar upp sig
på de två könsrollerna ?

Och den lesbiska kvinnan då ?

Vad är det med henne
vill hon själv vara man ?

Hon högaktar också kvinnan
och vill inte ha med mannen att göra.

Varför föredrar hon en annan
av samma kön ?

Längtar hon efter en kvinnan
samtidigt som hon vill vara man ?

Spelar den ena mannens roll
i den lesbiska relationen ?

Freud var helt överens med Fliess...
"...och såg bisexualiteten som
något medfött, hos alla människor,
oavsett senare sexuell inriktning",
( Sigmund Freud och
bisexualiteten, av Anders Carlberg
diva-pertal.org ).

Betyder ovanstående att alla mina undringar
angående homosexualitetens natur
är meningslösa att ställa ?

Eller finns det vattentäta skott mellan
bisexualitet och homosexualitet ?

För mig känns det som att livet finns i kvinnan
på ett mycket mer tydligt och självklart sätt
än hos mitt kön...som jag anser mer vara
en jägare på alla sätt och vis...en som jagar livet.

Då är frågan...bär jag på känslan av liv...är jag gravid
med livet eller söker jag livet ?

Betyder identitet något mycket djupare än
vad vi har mellan benen ?

Varför är det svårare för de flesta att bli
moderlösa än faderlösa ?

Själ ? Det där bortom könet.....

Är inte själ namnet på våra känslor ?









Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-09 17:56



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja det är säkert så att inte någon fanns om alla drogs till sitt eget kön, där av relevanta frågor, och tankenycklarna passar nog de flesta grubblare… vad är kön? Vad är kärlek ? Vem får älska?
2023-12-10

  alicja lappalainen VIP
anIma, animus Carl Gustav Jung,
2023-12-09

  Öknens Ros VIP
Kvinnan, detta mystiska väsen. Var kommer hon ifrån, vad vill hon, varför är hon så åtråvärd? Det är en gåta som ännu inte lösts.
2023-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP