Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten hyllar den magiska atmosfären av jul i Sverige, med snötäckta landskap, festliga juletraditioner och gemenskapens värme.


Vintersaga i Sverige

I Sveriges vinterskrud, ett sagolikt sken,
Snötäckta granar, ett julefröjdens scen.
Tomtar dansar på fjärran höjder,
Dalar ekar av glada melodier.

Ljus i fönster och doft av saffran,
Julbordets smaker, en festlig ban.
Familjer samlas, kärlekens fyr,
En svensk jul, full av frid och lyr.




Fri vers (Fri form) av Skrift av Vinden
Läst 29 gånger
Publicerad 2023-12-24 07:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrift av Vinden