Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En forntida massaker .Tillhör "Ruiner".


Spåren av en vendetta


Spåren hittas i ortsborna själva
i det som de säger
när någon vill närma sig
platsen vid havet

Gå inte dit, ty
där finns en förbannelse
faror vars art ett förnuft
aldrig söker

Den som går dit finner
spåren i jorden
där vålnader vilar
med krossade hjässor

Fördömelse härskar
där vreden var gränslös
Och guldet, det glimmar
försåtligt och fagert.



27/12 2023




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-30 11:33



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det finns många spår efter ruskiga historier som du så fint beskriver

En sann historia är den om
Petter Gottberg som spökar på Gotska Sandön varje fullmåne.
Han och hans fru lockade fartyg att stranda med falska bloss plundrade och sköt besättningen.
Tyvärr var vi inte där vid fullmåne och kunde kontrollera sanningshalten.
2023-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP