Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skötaren Kent med de varma ögonen 7

 

Marina går omkring
och tigger pengar på
stan men det är högst
få människor som
låtsas om henne, för
de utslagna är skräp
och får skylla sig själva.
Själv så sitter jag högt
uppe i ett träd på
Stortorget och hoar
som en uggla, det är
mitt sätt att be om
kärlek, poliserna ser
förbryllade ut när jag
tar av mig alla mina
kläder, genom att hårt
analysera alla regnummer
har jag räknat ut vem som
vinner Melodifestivalen i år.
Sverige är ett härligt och
välmående land, besjälat,
harmoniskt och Jimmie
Åkesson med sin självklara
pondus, inte alls rasistisk.
Jag får två mackor av den
snälla kvinnliga vakten på
arresten och imorgon så
bli det den vanliga turen
till akutpsyk och sen med
allra största sannolikhet
Avdelning 2 och jag får
träffa den mjuka och varma
Doktor Hård, hon med blicken
som ser igenom mig, allt som
jag är ute efter är att få en
välbehövlig injektion kärlek.
Allt jag är ute efter är en
kraftig injektion lugn och
fin död, och skötaren Kent
med de varma ögonen gör
mig alltid glad, vad skönt att
vara hemma på avdelningen
igen, på kärlekskollektivet där
alla är snälla och smeker mig
med blicken, jag en trasig,
psykiskt sjuk hemlös knarkare.
Det ska vara underbart att leva.
Att sitta i restaurangen och äta
kåldolmar med lingon och längta
efter mamma och pappa som tog
livet av sig tillsammans när jag
var 11 år gammal, men här har
jag ett shysst socialt sammanhang
att njuta av, och det är klart att man
spelar sjukare än vad man är för
att få stanna i det ljuvliga paradiset.
Det är endast kärleken och
sanningen som kan rädda världen,
och Björn och Benny som ska komma
och hälsa på mig imorgon, vi ska
skriva låtar till deras nya platta.
Att stå naken ute i det iskalla
novemberregnet och det är ingen
som bryr sig av alla de härliga
svenskarna, det är bara invandrarna
som hyser medkänsla och respekt.
Kent kommer och önskar god natt
och jag drömmer lyckliga drömmar.
Folk är sjuka men de försöker till
varje pris ge sken av att vara friska.
Samhällets effektiva maskineri bara
måste fungera, visa för Guds skull
inte att du är stressad, utmattad och
djupt olycklig, det är din plikt att verka
frisk, inspirerad och känna arbetsglädje.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-01-09 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna