Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skötaren Kent med de varma ögonen 8

 

Depressionens krampartade mörker och att det inte på något vis går att komma undan.
Man stiger upp död varje morgon till en absolut meningslös tillvaro och demonernas hånskrattande terror. Räkna inte med någon hjälp från en dysfunktionell psykiatri, nej det här är du tvungen att fixa själv. Omgivningens förnekelse av skuld och dina tvångstankar angående suicid. Du kan inte träffa barnen i det här zombieskicket och barnen är så förvirrade och förtvivlade. Du sitter i din soffa och bara glor apatiskt. Samhällets känslokyla. Först så blev du misshandlad till döds under din uppväxt psykiskt och själsligt och sedan är det ingen som hör av sig nu när du sitter fullständigt handlingsförlamad i depressionens krampartade mörker. Det är som en skräckfilm som aldrig tar slut. Det är ett helvete som ingen vill ha med att göra. Förträngningssamhället. Ensamhället. Svikarnas och de egoistiska skitstövlarnas och trygghetsnarkomanernas Sverige. Sköt dig själv och skit i andra. 1200 suicid året 2022. Du är även gränspsykotisk så att det räcker till. Det blir förmodligen en elfte inläggnlng på psyk på 5 år. Läkarna gillar att du kommer, det får dem att känna sig anklagade och misslyckade.
Det är bara Kent med de varma ögonen på avdelning 2 som är en oas i den kärlekslösa öknen. Med honom kan prata om allting. Med honom känner man sig älskad, sedd och förstådd så att en svag strimma av hopp gnistrar till i uppgivenhetens svarta skov.
Du kommer att få din rätta diagnos bipolär, men det är längre fram när du en eftermiddag i rusningstrafiken går naken ut i en korsning manisk som en skyskrapa och håller på att bli dödad. Lithiumet förändrar ditt liv totalt. Doktor Hyperhybris är så nöjd och tar åt sig all ära.
Gör om psykiatrin till att vara samma vårdform rättspsykiatrin så att patienterna får en adekvat vård, en chans att bli läkta och hela som människor överhuvudtaget. 1200 människor tog livet av sig i Sverige året 2022. Är det OK för ett välfärdsland? Nej. Uppgradera hela psykvården och anställ fler skötare som har Kents kvalitéer. Mer kärlek i samhället.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-01-11 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna