Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medel- och överklassen bygger Sverige

Det som verkligen måste prioriteras är att hålla samhällsmaskineriet på fullt blås. Själen och psyket är bara skitprat. Pengar är däremot livsviktigt. Själen är bara något flummigt påhitt av några som prompt vägrar att bli vuxna och rationella. Att vara en produktiv kugge i det underbara samhällsmaskineriet är det som räknas och på det grundas människovärdet.
Avskaffa A-kassan och försörjningsstödet.
Sluta gnälla alla ni fattiga för ni får skylla er själva för att ni har försatt er i ett sådant taskigt läge. Gör något konstruktivt istället, utbilda er till ingenjör eller advokat. Ja ta er i kragen och ryck upp er era negativa och otacksamma parasiter. Medel- och överklassen bygger Sverige med snille och smakfullhet. Kom inte och jiddra om själen och psyket, gör någonting vettigt av era liv slöfockar. Ett gott mående förtjänar man och jobbar sig till. Länge leve Kungen och Fosterlandet de leve Hurra Hurra Hurra Hurra!




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 63 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-16 22:17



Bookmark and Share


  Recycled Redhead 3.0 VIP
Jämt ska dom fattiga gnälla,
om hunger och fattigdomsfälla.
Dom får väl ta sig i kragen.
Dom får väl fånga dagen!
2024-01-22

  Öknens Ros VIP
Ska vi inte avskaffa Arbetsförmedlingen medan vi ändå är igång med att rasera det mesta i samhället, de tycks ju inte fylla nån större funktion längre.
2024-01-17

    ej medlem längre
Det här är en text som VERKLIGEN STICKER UT.

Hur vågar Du väcka alla dessa dåliga samveten? frågar jag mig ängsligt, som de senaste 30 åren försökt väcka alla sovande långtidsarbetslösa (jag var arbetsförmedlare).

Du skriver med spänst i steget. Och ett ”stänk” ironi. LÄSVÄRT! ABSOLUT!!
2024-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna