Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Va fan är medelklass och annat värdelöst kunnande



Jo ekonomiskt sett så är det en människa som tjänar mellan 285 5200 och 420 280 kronor om året, dvs ligger inom spannet 80-120 % av medianhushållsinkomsten. Hit hör ca 40 % av folket.

Sverige har f.n. ca 340 000 arbetslösa.

Sysselsättningsgraden är runt 67 %.

78 % jobbar heltid, ( män 86, kvinnor 68 ).

Sverige är världens 6:e lyckligaste land efter

Finland
Danmark
Island
Israel och
Nederländerna.
Norge är på 7:e plats.

Obs. Israels placering ! Statistik innan Gaza-kriget.


Afrika toppar bland de olyckliga länderna:

På sista plats, av 158, ligger västafrikanska Togo. Bara snäppet bättre har man det i Burundi, Benin och Rwanda, som alla hör till de olyckligaste länderna i världen.

Spanien rankas högst på Bloombergs lista över världens hälsosammaste länder.

Colombia toppar listan av världens farligaste länder, följt av Jemen och El Salvador.

Motsatsen, det fredligaste landet på jorden är Island. För 13:e året i rad.

Och så till sist det läskigaste i hela världen:

I Xochimilco-kanalerna i södra Mexico City ligger något som förmodligen är världens läskigaste och mest udda turistattraktion – The Island of the Dolls, en liten ö som är hem åt ett hundratal dockor, några trasiga och andra nästan hela.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-30 07:38



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Kom på mig själv, medan jag läste, att jag saknade Mexico. Det är väl det att när jag reste i Colombia tidigt nittotal, ensam, över hela landet med lokaltrafiken, fick jag innan höra: "har du strumpor på dig blir du rånad"... jag stötte på de som blev knivhuggna, mördade men min behållning var trots allt gästvänligheten. Det som stannade hos mig. Idag Mexico. Maffian. Förmodligen det farligaste landet i världen att som västerländsk lyxresenär resa i, on a shoestring with wifi objects to travel in within today... eller inte. Kanske beror på om man rockar sockor. Gillar det där med dockor. Bra!
2024-01-30

  Anya VIP
Intressant, både text och diskussion under.
2024-01-30

  Gunnar Hilén VIP
Ja det finns lögner, jävla lögner och så statistik. Finnarna är så vana vid att förneka sina svåraste känslor.
2024-01-30

    Sefarge VIP
Hm.m. Angående
Lycklighets-listan.
Ju fler som begår
självmord ju lyck
-ligare är de som
då blir kvar?med
tanke på Finlands
högre självmords
-statisk än tillfäll-
igt uti Svea-rike?


2024-01-30

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
underklassen - weed klassen
mellanklassen - öl klassen
överklassen - kokain klassen
2024-01-30

  Gunnar Hilén VIP
Ja.
2024-01-30

  rostspik VIP
Klass är också en fråga om utbildningsnivå, koder, vanor, konsumtionsmönster, intressen och språk.
2024-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP