Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens dummaste fråga




Vilka kan utmana Putin i presidentvalet i mars ?

Ännu två år efter den stora invasionens inledning
fattar inte människor allvaret i Putins maktutövning.

Det existerar inget seriöst motstånd i Ryssland.

Alla som sticker ut hakan mördas.

I Putins planer ingår Ukrainas utsuddande OCH
uppgående i "moderlandet".

Han är beredd att låta 100 000 soldater dö varje år
tills målen är nådda och de växer i antal hela tiden
så kriget kommer att fortgå så länge Putin lever.

Man har i dag ett femfaldigt krigsmaskineri färdigt
jämfört med Ukraina. 470 000 man finns f.n. i
Ukraina.

Man har ett jätteprojekt på gång vad gäller ett
framtida krig i rymden där utländska satelliter
ska kunna skjutas sönder.

I krigsindustrin jobbas både två-och treskift
för att kunna bl a framställa två miljoner
granater per år. Troligtvis är det i underkant
eftersom man redan nu kan skjuta upp till
10 000 granater om dagen.

Det handlar om runt 1 300 företag med totalt två miljoner anställda. Det motsvarar 2,7 procent av den ryska arbetskraften.

Samtidigt kommer försvarsutgifterna stå för nästan 40 procent av den ryska statsbudgeten 2024.

Ingen förstår allvaret. Vi skryter om summor till vapen som är en droppe i havet jämfört med vad som pågår.

Man hoppas på ett halmstrå.

Är Alexander Stubb ett sånt...Navalnyjs maka ?

FN...NATO.....Trump....EU.....?




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2024-02-21 08:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP