Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRIG OCH FRID

Än står hon huvudlös som segerns Nike,
som bild av kostnaden för krigets lek.
Men krig har ingen vinnare. En grek
förblödde även förr i gravens dike.

Fördumningen i allmän krigshistoria
är uppenbar; Att kriga är en plikt.
Att det är ren och skär förbannad dikt,
det ombevittnar romarnas Viktoria.

Det finns en annan väg, en annan chans
att lösa våldets infantila makt
och ondskans barnsliga imperium.

Den heter inte militärers allians
och segrars mytomspunna prakt.
Den heter fredens enkla evangelium.

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-02-27 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP