Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Växlande daktylisk och anapestisk vers


LÄNGTAN OCH VÄNTAN

Längtan, den våndas i vemodets tuktan,
men väntan ser framåt i tro och i hopp!
Längtan, den plågas av önskningens suktan,
men väntan planerar för tidens förlopp.

Längtan, den sträcker sig fåfängt i sinnet,              
men väntan, den räknar med att det skall ske.
Längtan har avstånd och längd kvar i minnet,
men väntan, den vaktar på framtids entré.

Längtan är dagdrömmens bubbla och plåga,
men väntan planerar för ren konkretion.
Längtan blir stannande kvar i sin fråga,
men väntan ser svaret i trygg position.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-07 17:15



Bookmark and Share


    Elsa Wik VIP
Snygg.
2024-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP