Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min sanning

Jag låter dina ord
överlista mig.
Min sanning är inte
längre min sanning.
Jag har tillåtit
tvivlen råda.
Slita själen
stjäla tid.
Trots att jag har
facit.
Dina ord
var aldrig mina.
Varför får då dina ord
ta plats.
Uppehålla mig
ägna varje vaken stund.
Åt en sanning som jag vet
inte är sann.
Jag blir färgad
förstörd.
I hörnen viskas
osanningen.
Som i andras öron
snart är sant.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-03-08 15:16



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Starkt berörande om ordens makt att såra och skada. Maktlösheten mot osanningar man är värnlös mot...
2024-03-20

  Anya VIP
En mycket stark och mänsklig text. Precis så kan det kännas. Jag tänker att många kan tänka själv och kanske inte alls tar osanningen som sanning. Känner starkt för diktarjaget.
2024-03-11

  Eva Langrath VIP
Stark berörande dikt om ordens makt.
2024-03-10

  Osvalds_Dotter VIP
Starkt berörande text, ordens makt och maktlösheten när osanningar når andras öron. Styrkan att man ändå själv besitter sin sanning är det som är viktigast även om det är tungt.
Raderna är lätt att ta in och förstå, tack.
2024-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om lögner som orsakar ödesdigra konsekvenser.
2024-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP