Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Optisk illusion ur ett prisma

Ofta är jag svag, flerdelad är jag
som ett prisma
en dimma av ord
som strömmar
bildar en horisont

Universum som talar
kan ord finnas om det inte
finns materia ?

Ja

De tomma tunnorna är ett universum i sig

*bevis 1*

så tag ett prisma
låt ljus passera
det är nu
tusen tusen
dansande regnbågar på din vägg
en illusion
en illusion att dansa
en illusion att älska

(till)

Ta det till dig
och dansa till
… till de mjuka regnbågarna

och säg mig
att det är en illusion ?

var det ?


ord
ord är allvar
prismor är glädje

orden beskriver det du känner
är väggen mörk talar orden detta
tänkta tankar långt
innan materian
långt innan rummet

Prismor är känslor

rum
ett rum att färdas
tomt

men en resa

genom det tomma rummet

som en prisma blir jag en förmedlare mellan
den optiska illusionen
och orden som berättar hur det är att leva

En sommardag i all sin prakt är inte alltid ljus




Fri vers av Fd stridspilot
Läst 39 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-08 20:02



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Livet har många nyanser på sin färgkarta som färglägger vår tillvaro….
2024-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Fd stridspilot
Fd stridspilot