Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Industri lever anser industrileveranser. Kände för att rimma en smula om livets upp och snedgångar, egna stup och såväl gamla som nyare sånger. ...tager då en sup, en kallsup för den som drunknar i kulor, som andra springa för bulor.


Vad har jag väl då





Vad har jag väl då i pant
om ej min kära lyckoslant
ej blott som någon Alexander
en där väl utan klander

den sätter sin själ på spel
och för all då till del
en människa kan väl fela
som andra på kakan dela

lyckan kommer o olyckan går
gör det gärna år från år
kanske i klämman en sitter
tvär o sur o eländigt bitter

sedan kommer ur moln en sol
och hönor hör hur hanen gol
sedan plötsligt sprudlande miner
bakom egna rutiga gardiner




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-17 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP