Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bearbetad text frångoogle/wikipedia


En enkel liten text om verkligheten



"– Jag är inte rädd för att medge att jag inte vill dö", säger 32-årige Jaroslav från Ukraina.

Hittills är det fäderna i Ukraina som slagits och dött för sitt land. Med en medelålder på 43 år.

Sådant brukar inte vara upp till den enskilde medborgaren när ett land blivit invaderat. Det är landet och lagen som bestämmer inkallelseålder.

Den som vandrat på en krigskyrkogård nånstans i Europa upptäcker snart att många av dem som vilar där stupade i unga år. De finnar som dog under andra världskriget, sa ca 95 000, var ofta under 25 år. Jag har själv vandrat runt på många finska krigskyrkogårdar, läst namn och ålder.

Ukrainarna vet vid det här laget vad rysk ockupation innebär. Så de fortsätter att försvara sig, men med brist på både vapen och soldater.

Nu väntar förslaget tas om att inkalla även 25-åringar. Ukraina har då en krigshär på ca 900 000 man.



VARFÖR DIKTAR MAN ?

Ser vi sambanden mellan verkligheten och rädslan ?

Vad handlar våra dikter om ?




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2024-04-04 05:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP