Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonkast vid kassan




Han gamla karln blir mött av hennes klara ögon
redan innan det blir hans tur att betala
och hon är så ung
och hon är så vacker
och hon hanterar matvarorna så varsamt
och nu är det hans tur
och nu får han tillfälle att låta sig fångas och fängslas
och nu öppnar han sig och ler tillbaka
och nu säger han hej...igen
och när han betalat säger han "god fortsättning"
och nu stoppar han ner maten i ryggan
och nu försöker han skiljas
och nu ska han ändå tvinga sig att gå
och nu så ser de varann djupt i ögonen
och nu svarar hon med samma ord
och nu så måste han säga hej
och efter det här ska han försöka köra bil
utan att dö.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2024-04-05 19:28



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Det är en fin dikt det här. En
liten berättelse om mänskligheten
som känns rakt rakt in. Tack.
2024-04-06

  alicja lappalainen VIP
Det är en av de vackraste dikterna jag vet.
2024-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP