Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förortsdystopi



Prognosen den var mulen
Framtiden stulen
Allt skedde i ett nafs
Och började med ett tjafs

På ett ökänt stråk
blev det bråk
Född nollfyra
Och goda råd redan dyra

Aj, aj, aj,

Jag är i deras klor
Och inte som du tror
skulle kunna sälja min egen mor

Att gå den rätta vägen i min sits
Är ingen vits

Jag rappar om pistoler
Ödesmättad är den musik som
spelas om mig av stråkar och fioler

Ett krig löper i min krets
men jag har ingen hets

I betongen
är jag fången

Mitt slut
handlade om
ett skjut,
tragik
tagen av polisen
utanför ett fik
stående ovanför ett lik

Mitt fall som byggdes
på ett ”tjall”
slutade på ”Hall”

Att verka för gängen var mitt kall








Bunden vers (Rim) av Boneyfrank VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-21 12:02



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Han siktade och tog spjärn
verkade för sitt kall
rev sen av sitt skjutjärn
tog ett liv och hans eget
slutade med en knall.

Lika dyster som krigens utveckling
när världen ändå har nog många
nedåtgående spiraler som
hunger, korruption, klimathot etc.

Snyggt rim "betongen - fången".




2024-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP