Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Någon kan fråga en person hur det går till att skriva en text. Litet beroende på hur eller vem som frågar och kanske än mera vem som svarar. Så kan svaret vara att det kan ta flera år att slipa på en text, eller så skrivs texter på bara en natt.


Engångskamera




En novell är som en engångskamera.
Den bara som blixtrar till och tar sina
tjugofyra bilder på en sextiondels sekund

och är den i sitt fodral av genomskinlig plast,
där finns ett för något museum att foga
till sina samlingar. En novell kan vara

ett beställningsverk eller den bara som lever
sitt eget liv. Få om ens någon kan få påverka
text samt innehåll. Vädret i den kan vara en

enda dag eller över en vecka och då vintertid
i sol eller en gråmulen dag sent i september.
En bok kan vara ett enda dygn en dag i juni.




(Som du kan se av bilden, är det ett stycke av Götgatan
vid Station Slussen i huyvudstaden.
Avsnittet på gatan befinner sig mellan uppgång Hökens gata
och Södermalmstorg.
Med Sankt Paulsgatan i ryggen, den gata vilken leder fram till
och förbi Mariatorget på Södermalm. Bilden togs några år
före den stora ombyggnaden av Södermalmstorg.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-07 10:20



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Mycket fint foto! Som en liten novell... tidlöst tidsfångande? Gick förbi stället förra veckan.
2024-05-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP