Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingenmansland.


Limbo

kedjor och kroppslig tortyr
vånda i järn
och mörkret i hans cell
hot om eld och plåga
långsamt och med försiktighet
enligt instruktionerna
att han inte tillåts
att dö under deras händer.
förmanar sig själv
till martyrskapets ära
extasen av fasta och späkning.
om ursprunget passar
smittar mig udden av ditt bröst
försonar mig till helighet
år som jag har passerat
fångad för att återvända till dig.
hans värme hos oss
den första timmen
förvandlades till ditt ansikte
och det lämnade mig inte.
om det naturliga inte behöver något
och om bara förseelserna vill ha ord
i min relation till honom
kommer han inte att vara orsak
till vår nåds felande
och jag kommer inte att tilldela dig
dina torterare eller din tortyr.
observera att det är så
och inte av min egen uppfinning
i den konstanta upplysningen
som du hade erbjudits
men tappat bort.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Kosmopoliten
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-05-13 17:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Limbo är en myt.
2024-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten