Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå den nya regeringens \"rivstart\"...


I stort och gott sällskap....


Läste i tidningen att idag för sjuttiofem år sedan dömdes Al Capone till elva års fängelse för skattefusk. Det var det enda brott man lyckades fälla honom för.
Reinfeldts ministrar slapp lindrigt undan, och fallskärm tycks de få också, efter sin rekordkorta karriär. Hur nu det ska finansieras? Det blir väl till att pressa några kronor extra ur pensionärer och långtidssjukskrivna....
Hurra vad vi är bra. För pensionärerna införs ättestupan, nåja, arbete tills de stupar i alla fall. Det där att dra sig tillbaka efter ett långt arbetsliv och njuta några goda år med intjänt pension, det kan ni glömma gubbar och tanter, det har ni inte råd med längre! Ni ska beskattas hårdare, om ni inte går kvar och jobbar efter 65 vill säga (och tar undan jobb för de yngre, haha vad populära ni kommer att bli på er arbetsplats!) för då får ni betydande skattelättnader. Så sa finansministern igår; \"eftersom vi har en åldrande befolkning.\" Det gäller att hålla fyrtiotalisterna i schack och i jobb så länge som möjligt. Några satsningar på pensionärerna? Jodå, satsningar på vård och äldreboenden. Inte fan ska ni gå och dra och pyssla med båten eller motorcykeln när ni fyllt 63, glöm det!
\"Gärna medalj, men först en rejäl pension!\" Någon som minns???




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 386 gånger
Publicerad 2006-10-17 15:02



Bookmark and Share


    Layph
Kanon! Ja, som sagt, i stort och gott sällskap. Det nya arbetarpartiet = ett parti för de som har arbete, javisst! ...och välavlönat sådant. Blå dunster...
2006-10-18

  prinscess VIP
den här var mycket bra skriven
ja med vår nya regering kommer det inte bli lätt att leva
för det kommer att bli värst för de svaga grupperna
typ som arbetslösa och äldre
de ministrar som sitter kanske själva skulle pröva på att bli arbetslös och gå till arbetsförmedlingen och verkligen själva få känna på hur det är att vara det....för de som är arbetslösa får verkligen inga fallskärmar att luta sig tillbaka emot...
ja typ som det här med alla minstrar som fuskar med dittan och dattan det bara passerar och all svart arbetskraft som de har haft det är inte så märkvärdigt...de borde ha fått ett hårt straff för detta
när det för vanligt folk om de skulle göra så...då hade de åkt dit men det
är ju oftast bara höjdare som gör på det sättet....
smusslar och fifflar....
tack för denna text
du är duktig på att förmedla ditt budskap
tack för denna
2006-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger